uit het nieuws 2010

2. dec, 2011

Nieuws:

Negen inwoners ontvangen lintje

Vanmorgen ontvingen negen inwoners van de gemeente Buren een lintje voor hun bijzondere verdiensten voor de samenleving.

Onder "valse" voorwendselen werden ze door familie of vrienden naar het gemeentehuis gelokt. Daar wachtte hen een korte ceremonie waarin burgemeester Tammes ze een lintje opspeldde.

De volgende personen kregen vanmorgen een Koninklijke Onderscheiding:

De heer H.C. van der Linden (78) uit Lienden

Benoemd tot lid in de orde van Oranje-Nassau:
De heer H.C. van der Linden (78) uit Lienden. Decorandus is al 50 jaar (sinds 1960) penningmeester van IJsclub O.T.S.G. (Onverwacht Tot Stand Gebracht, opgericht in 1892) te Kesteren. Als vrijwilliger voor deze ijsclub struint hij nog steeds ’s zomers de rommelmarkten af voor nog bruikbare schaatsen die hij opknapt. Voorts was hij verantwoordelijk voor de organisatie van de bouw van het clubhuis (1990) en de herbouw ervan (nadat het gebouw door brand werd verwoest 1996). Hij onderhoudt de materialen en inspecteert sinds 1989 de hele winter bijna dagelijks de waterpomp. Sinds 1992 is decoranus Lid van verdienste van de K.N.S.B. Daarnaast was hij in de periode 1965-1992 lid van de dragersvereniging Kesteren (drager bij begrafenissen). Ook was hij nog 5 jaar (1975-1980) jeugdleider bij voetbalvereniging Kesteren.
bron: J.W.Bol, gemeente Buren